4 triky v jídelníčku

Věřím, že většina lidí, kteří mají problémy s dodržováním zdravého jídelníčku, zkrátka jen neumí vařit. Nechtějí jíst každý den hovězí s bramborem, protože jejich hovězí je hnusné. Kdyby ho uměli udělat, už se jich nechce jíst v McDonaldu.

To je jak když někdo poruší dietu. Představuju si, jak zašel do luxusní restaurace a dal si tři chody. Nebo si aspoň se svou holkou objednal pizzu. Nebo aspoň aspoň měl narozeniny a dal si čokoládový dort. Ale neeee, on sežere suchou tatranku. Dá si salám. Rozum zůstává stát. A pak se rozbíhá dozadu.

Kdo umí aspoň trochu vařit, musí si nutně takovými prasárnami pohoršit. Nebo kdo by chtěl salám, když může jíst steak?

Druhý problém lidi se stravováním mají, protože neznají Mutyho speciální tweaks. Nejsem žádný šéfkuchař, co z proteinu upeče sušenky a pak z hovna uplete bič, ale objevil jsem pár triků…

1) Čokoládový koktejl

Do mixéru nalijte mléko a nasypte čistý čokoládový prášek. Pak přidejte banány, borůvky nebo podobné sladké ovoce. Rozemelte ve výživný čokoládový koktejl, prostý jedovatého stolního cukru.

Objevení tohoto receptu znamená praktický konec všech cukráren.

2) Návrat Mutyho tortilly

Nikdy jsem neměl moc rád své zeleninové přílohy… Než jsem je se spoustou masa nezačal balit do pikantních tortill. Rajčata, chilli papičky, kukuřice, česnek…

Nemusíte jíst suché kuřecí prsa s rýží. Můžete si dát marinovaná kuřecí prsa s pečenými brambory. Můžete si dát i pizzu, pokud jí upečete ze správných ingrediencí. Vše stojí na tom, jak umíte vařit.

3) Zeleninové směsi

Miluju lesní ovoce. Denně sním aspoň 250 g jahod, strkám to všude. Borůvky taky – když jsou, házím do košíku.

(Jednou moje holka říkala něco jako že má jahody, ale nakonec jsem večeřel spíš syrovou krev).

Pokud nejsou, beru levnější mražené. Podle mnohých lepší zamrazit to čerstvé, než utrhnout nezralé a nechat zrát v obchodě.

Pokud pak nechcete pořád vybírat a krájet zeleninu, mražené směsi vám vytáhnout trn z paty. Podpálíte pod pánví na maximum, nalijete olivový olej, nakrájíte kuře na kousíčky, přisypete komplexní barevnou směs zeleniny a jíte za deset minut.

4) Zjistěte, jak jíst svá vejce

Skypoval jsem si nedávno s jednou holkou. V puse cigaretu, ptala se, kolik vajec týdně sním. „Asi třicet, “ odpověděl jsem. Vykulila oči, potáhla z cigarety a pak dramaticky prohlásila: „Zbývá ti pět let života“.

Sázky na infarktDej si hovězíBabka už měla dva infarkty

Těmhle mýtům se dávno většina zdrojů směje. Žádného infarktu se nemusíte bát.

Život silového sportovce je o tom, dostat do sebe dostatek vajec. To může být psychicky náročné. Proto je optimální rotovat různé způsoby přípravy:

  • volské oko (se sýrem / s kuřetem / s brambory)
  • omeleta (se zeleninou)
  • vaječina (s cibulkou, kvalitní šunkou, houbami)
  • vejce na měkko
  • vejce na tvrdo
  • zapékané těstoviny (pokud nejste hardcore paleo)
  • vaječná topinka (pokud nejste hardcore paleo)

Dokud vám dieta nechutná, děláte to špatně.


Naši kámoši z Beton svaly

Zaujal vás článek?

Přihlaste se k odběru MUTANTSKÉHO NEWSLETTERU. Jednou za čas vám na mail přijdou novinky. K tomu okamžitě dostanete dárek.

6 komentářů

  • Klaus

    Paradoxně červené maso je mnohem toxičtější než bílé a je v něm méně bílkovin. Co se týče vajec, tak nej jsou syrová a na měkko. Smažená vejce jsou tou nejhorší variantou co existuje, zníčí se všechny vitamíny, za to se cholesterol přetvoří na ještě toxičtější sloučeniny. Je obecně známo že , v tepelně upravených potraviných se nachází karciogenní látka Akrylamid.

  • Muty

    Opravdu alternativní teorie… Vaření a smažení zničí živiny asi tak stejně. Některým naopak prospěje, např. lykopenu. Cholesterol není toxický, proto mylně používáš výraz „ještě toxičtější“. Syrová vejce bych neriskoval. A bílým masem jsi myslel lidské? 😀

  • KLAUS

    Steroid cholesterol je dobrý, v játrech pomáhá stimulovat vznik testosteronu. Cholesterol obsažený v syrovém vejci se po tepelné úpravě změní na AKRYLAMID a jiné toxické svinstvo. Vejce by se mělo užívat jen syrové ale to si nepřipustí lidé trpící fóbií. Bílým masem je myšleno exam. drůbeží, skopové …….. .

  • Muty

    Ano cholesterol je ok. O akrylamidu a jiných blábolech mi tu už prosím pořád dokola nepiš.

  • Klausofobik

    OMG Klaus nepis hlupsti a somariny…uplne odveci a nezmysli tu pises!!!

  • siki

    Jen k tem blabolum co pise KLAUS: Arylamid sice vznika pri tepelne uprave potravin (nad 120° C) ale tech, ktere obsahuji sacharidy (skroby, cukry…) a pokud se nepletu, vejce obsahuje pouze stopove mnozstvi cukru.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *